Netanyahu, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) dünyanın en ahlaklı ordusu olduğunu öne sürerek, “IDF, olaya karışmayanların zarar görmesini önlemek için her şeyi yapıyor. Ve bir kez daha sivil halka Gazze Şeridi'nin güneyinde güvenli bir bölgeye tahliye çağrısında bulunuyorum. Öte yandan düşmanın sinizminde sınır tanımıyor.” dedi.

Savaşın ilk haftalarında büyük bir hava saldırısıyla düşmanı ezdiklerini dile getiren Netanyahu, “Son günlerde ise artan yoğunlukla güçlerimizin en güvenli şekilde yer altına inmesini sağladık. Çoklu katiller de dahil olmak üzere sayısız katili ortadan kaldırdık, sayısız karargahı ve terörist altyapısını yok ettik; henüz yolun başındayız.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki savaşın zor ve uzun olacağını ama buna hazırlıklı olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu bizim ikinci bağımsızlık savaşımızdır. Vatan savunması için mücadele edeceğiz. Savaşacağız ve geri çekilmeyeceğiz. Karada, denizde ve havada savaşacağız. Düşmanı yerin üstünde de, yerin altında da yok edeceğiz. Savaşacağız ve kazanacağız.”

Hibya Haber Ajansı