Uluslararası düzeyde 100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu

Ankara’nın yurt dışından kardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla 29-31 Ekim tarihlerinde 100. Yıl Ankara Şehircilik Forumu düzenlenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından Grand Mercure Hotel’de verilecek resepsiyonla başlayacak forumda; “Başkentlerin Sorunları ve Çözüm Yöntemleri”, “İklim Değişikliği ve Doğal Afetler” ile “Gıda ve Su Güvenliği” konuları masaya yatırılacak.

Kardeş kültürler Ankara’yı daha yakından tanıyacak

Yabancı heyetler gerçekleştirilecek etkinliklerle Ankara’nın tarihini ve kültürünü yakından tanıyacak.

Ankara’nın kardeş şehirlerinden Astana, Bangkok, Lefkoşa, Kazan ve Moskova’dan gelen sanat grupları Ankara’nın prestij parklarında 3 gün boyunca dans gösterileri düzenleyecek. 28 Ekim Cumartesi Gençlik Parkı, 29 Ekim Pazar Altınpark ile Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı, 30 Ekim Pazartesi günü ise Gazi Park’tan kardeş kentlere ait ezgiler yükselecek.

30 Ekim Pazartesi günü ATO Congresium’da konuk heyetler ile Ankara protokolünün katılacağı bir gala gecesi programı düzenlenecek. Programda, Ankara Seğmenleri, Kent Orkestrası ve Fomget Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Ayrıca kardeş şehirlerden gelen sanat grupları gece de gösteri yaparak kültürlerini tanıtacak.

BAKAP’a 100. Yıl Dostluk Bahçesi kurulacak

Resmi heyetlere 31 Ekim Salı günü büyükşehir belediyesinin en önemli projelerinden birisi olan BAKAP ve Ankara Tarihi Kent Merkezi alanlarına ziyaret programı düzenlenecek.  Misafirlere BAKAP otobüslerle gezdirildikten sonra “Yüzüncü Yıl Dostluk Bahçesi” adı verilen alana her bir heyet başkanı ağaç dikecek.

Ulus Tarihi Kent Merkezinde ise Ankara Kalesi, Dünya Kültür Mirası Listesine giren Aslanhane Camii, Arkeopark ve Hacı Bayram Cami ziyaretçilere tanıtılacak.

Hibya Haber Ajansı