TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kurtulmuş mesajında, "Cumhuriyetimizin banisi ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün isimsiz kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Emperyalist işgal ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren, İstiklal Harbi’mizi zaferle taçlandıran millî iradenin temsilcisi Büyük Millet Meclisimizde çalışmış tüm milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kıtasına adım attığımız günden itibaren daima ileriye gitmek, yüksek hedeflere ulaşmak ve yeniden büyük Türkiye'yi kurabilmek için; tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyetimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz. Aziz milletimizin, tam bağımsız Türkiye’nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması doğrultusunda gösterdiği inancı ve çabayı "sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılı"yla taçlandırma gayreti içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda çok büyük mesafeler katederek geldiğimiz bu noktada hakkın, iyinin ve güzelin hakim olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Nice 100 yıllara…" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç mesajında  "İstiklal ve istikbalinden vazgeçmeyen atalarımızın canlarını feda ederek kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ediyor, #TürkiyeYüzyılı'mızın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kimsesizlerin kimsesi, mazlumların umudu Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında!" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Son büyük Türk devletinin ikinci yüzyılını #TürkiyeYüzyılı yapmak ve mazlum halklara umut olmaya devam etmek için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sıkıya sarılan bir çınar, diğer yandan her alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlet. Bu büyük mirasın emanetçileri olarak bizler, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte hayata geçirerek onu taçlandıracağız. Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Harbimiz’in zafere ulaşmasında vazife üstlenen tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Başladı Türkiye Yüzyılı!"

Hazine ve Maliye Bakanıı Mehmet Şimşek ise Atatürk'ün fotoğrafını paylaşarak "Nice yüz yıllara." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılını hep birlikte, yürekten kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucularını saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet ilk günkü gururuyla bugün daha güçlü. Ve bugün, 100 yaş gibi gençlik yok!" sözlerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,mesajında şunları kaydetti:

"Biz üretiriz, biz geliştiririz, Cumhuriyet çok yaşar! Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kuvayı Milliye saflarında mücadele etmiş kahramanlarımızı, tarih boyunca bu vatan için can vermiş şehitlerimizi, cepheden cepheye koşmuş gazilerimizi, devletimize sadakatle hizmet etmiş devlet adamlarımızı, Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştiren öğretmenlerimizi, ülkemizin kalkınmasına omuz vermiş emekçilerimizi, girişimcilerimizi, yatırımcılarımızı, milletimizin derdine, sevincine ortak olmuş sanatçılarımızı, bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızı, bilimsel çalışmalarıyla ülkemizi geleceğe taşıyan bilim insanlarımızı, toprağı işleyen çiftçilerimizi, Aziz Türk Milletine, ay-yıldızlı Türk Bayrağına, cennet Türk Vatanına, Şerefli Türk Devletine sevdalı herkesi şükranla anıyorum. Ne Tam Bağımsızlık iddiamızdan, ne muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimizden vazgeçeriz. Ne içerden, ne dışardan bu ülkeye diz çöktürmeye kalkanlara izin veririz. Ne kimseye boyun eğer, ne kimsenin peşinden gideriz. Kendi göbeğimizi kendimiz keser, kendi yolumuzu kendimiz çizeriz. Biz Türk Milletiyiz. Tarihin en şerefli milletiyiz. Kıtalara adaletle, merhametle hükmettik. Mazlumlara el uzattık, mahzunlara, masumlara hep biz sahip çıktık. Bugün hak, hukuk tanımayan kuvvet sahipleri de, elbet yarın bizden yine adalet ve merhamet talep edecekler. Daha adil bir dünyayı biz kuracağız. Yeryüzünün çocuklarını neşeyle yeniden biz buluşturacağız. YaşasınCumhuriyet, Başlasın Türkiye Yüzyıl. Cumhuriyetimiz 100 yaşında. 29 Ekim Cumhuriye tBayramı’mız ve Cumhuyetimizin 100. yılı kutlu olsun!"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  "Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!  Bundan tam bir asır önce kurulan Cumhuriyetimizi ilk günkü heyecan ve gururla yaşatmak için bir an bile yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Cumhuriyetimiz 100. yaşında" ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

"Bir asır önce temelleri atılan Cumhuriyet’in ışığında Türkiye Yüzyılı’nda da üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yayımladığı mesajda "İstiklal, istikbal biziz… Ulaştıran, örnek olan, tarihe damga vuran 'efsane'yiz... Nice yılları kucaklayacak olan Türkiye'yiz!Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde asil milletimizin; vatanını, bayrağını, istiklalini, millî ve manevi değerlerini korumak için kahramanlıkla ve fedakârlıkla başlattığı Millî Mücadele sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yayımladığı mesajında "Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da "Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullanarak şu mesajı paylaştı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha da yükseğe taşınmasına tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerden gücünü alan milli dış politikamız ile barışın, sağduyunun, hakkaniyetin ve güvenin sembolü bir Türkiye olarak daha adil bir dünya için cesur ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanan istiklal harbimizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü nedeniyle paylaştığı mesajında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın tüm mazlum milletlerinin makus talihini değiştiren bir gün olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan milletimizin, yönetimi ele aldığı gündür. Bugün, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diyenlerin, Cumhuriyet’i ilan ettiği gündür. Kimsesizlerin kimsesi güzel Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşı kutlu olsun. Cumhuriyet’in inşasının hemen ardından gerçekleştirilen atılımlar, savaş meydanlarında kazandığımız zaferleri, ekonomik zaferlerle taçlandırmış, Türkiye Cumhuriyeti devleti tam manasıyla bağımsızlığını ilan etmiştir. 100 yıl önce millet egemenliği için yola çıkan Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarının izinden giden bizlere, bugün önemli bir görev düşmektedir. Bu görev, öncelikle Cumhuriyet’i tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeniden inşa etmek, ardından da onu, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun en önemli adımı olsa da demokrasinin eksik kaldığı hiçbir rejim, tek başına millet egemenliğini sağlayamaz. Şartlar zor ve çetin olabilir. Ancak unutmayınız ki, Büyük Atatürk’ün yolundan yürüyenlere, yorulmak yakışmaz. Vatanseverler yorulmayacak, kadınlar, gençler yorulmayacak. Bugünden daha kararlı, bugünden daha cesaretli olacağız. Mutlaka başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet."

İYİ Paarti Genel Başkanı Meral Akşener ise mesajında şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına ulaşmanın büyük gururu ile Anıtkabir'de, Atamızın huzurundaydık... Dün olduğu gibi bugün ve yarın da; Tarihimizi özümüzde, Atamızı gönlümüzde, milletimizi de başımızın üzerinde taşıyacak; Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olacağız! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! "

Hibya Haber Ajansı