Çin Medya Grubu (CMG), Çin-Yunanistan Medeniyetler Arası Karşılıklı Öğrenme Merkezi ve Uluslararası Olimpiyat Akademisi (IOA) ile işbirliğine dair mutabakat zabıtları imzaladı.

Söz konusu belgelere CMG Başkanı Shen Haixiong ile Çin-Yunanistan Medeniyetler Arası Karşılıklı Öğrenme Merkezi Yunanistan Konseyi Başkanı Stelios Virvidakis ve IOA Başkanı Isidoros Kouvelos imza attı.

Shen Haixiong, merkezin Yunanistan Konseyi Başkanı Stelios Virvidakis ile yaptığı görüşmede, CMG’nin merkezle birlikte iki ülkenin Kuşak ve Yol’u ortaklaşa inşa etmesine ilişkin hikâyeleri en iyi şekilde aktararak, iki halk arasındaki karşılıklı güveni artırmaya ve iki eski medeniyetin irfanından istifade edip insanlığın kader birliğinin inşasına manevi güç katmak için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Virvidakis, CMG’yle bilgi paylaşımı, ortak program yapımı ve teknolojik yenilikler gibi alanlarda işbirliğini yürütmeyi, iki ülkeden dil, tarih ve kültür uzmanlarının temaslarını artırmayı arzuladıklarını belirtti.

CMG Başkanı Shen, IOA Başkanı Isidoros Kouvelos ile yaptığı görüşmede, imzalanan mutabakat zaptı ile iki kuruluşun kendi üstünlüklerinden faydalanarak Olimpiyat ruhunun ve Çin spor ruhunun yayılmasını teşvik etmesini ve insanlığın kader birliğinin inşasını hızlandırmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Kouvelos da dünyanın en büyük medya organlarından biri olarak CMG’nin yayınlarının güç ve etkisinin son yıllarda artmaya devam ettiğini, iki taraf arasındaki işbirliğinin büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı