Sanat ve sanatçı dostu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100 Yılı onuruna düzenlenen özel bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimiz 100 Yaşında” adlı Öğretim Elemanları Karma Sergisinin açılışı Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre MerkeziSanat Galerisi'nde gerçekleştirildi.

Küratörlüğünü Prof. F. Deniz Korkmaz’ın yaptığı serginin açılışa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, bürokratlar, eserleri oluşturan akademisyenler, öğrenciler, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Büyükerşen, Cumhuriyetimizin 100 Yılında birbirinden güzel eserler ortaya çıkararak anlamlı sergiye imza atan akademisyenlere teşekkür etti ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Konuşmaların ardından Başkan Büyükerşen, Ünlüce, Şanlı, akademisyenler ve davetliler birlikte eserleri incelediler.

Sergi, 20 Kasım’a kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Hibya Haber Ajansı