29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Evler, araçlar, cadde ve sokaklar ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Cumhuriyetin 100’üncü yılı Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlandı.

 

Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 100. Yıl Satranç Turnuvası da renkli görüntülere sahne oldu. 16 ilden 155 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında 5 kategoride dereceye girenlere ödüller verildi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvanın son müsabakalarında Başkan Beyazgül de gençleri yalnız bırakmadı.

 

Gençlerle birlikte satranç oynayan Başkan Beyazgül turnuvanın sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler vererek madalyalarını taktı.  Başkan Beyazgül gençlerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek turnuvada dereceye girenleri ve ailelerini tebrik etti.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇOCUKLARIN SATRANÇLA İLGİLENMESİ GELİŞİMLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

 

Başkan Beyazgül, “Satranç bir strateji, zekâ ve dikkat oyunudur. Çocuklarımızın bu alanda gelişmesi çok çok önemlidir. Böylelikle vakitlerini de daha verimli bir şekilde kullanarak zekâ oyunlarıyla ilgileniyorlar. Satranç oynamayı herkese tavsiye ederim ama bağımlılık yaptığını da söylemek durumundayım. Satranç oynamaya başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamak biraz güç oluyor. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarımıza ve federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Burada dereceye giren çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

Turnuva hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.