Yüz yılı aşkın tecrübesiyle dünyanın önde gelen motor üreticilerinden Yanmar'ın Türkiye’deki tam iştiraki Yanmar Turkey Makine A.Ş., Türkiye’den dünyaya açılmayı öngören hedefleri doğrultusunda kadrosunu tecrübeli isimlerle güçlendirmeye devam ediyor. 

Yanmar Turkey son olarak, global ve yerel firmalarda; ihracat satış, ekip yönetimi, satış stratejisi, stratejik planlama, yeni iş geliştirme, satınalma, ithalat ve tedarik zinciri yönetimi konularında 20 yılı aşkın deneyime sahip Özgür Kuzey’ı kadrosuna kattı. 2023‘ün Ekim ayından itibaren Yanmar Turkey Uluslararası Tedarik Zinciri Müdürü olarak görev yapmaya başlayan Özgür Kuzey, yeni görevinde dünyadaki tüm Yanmar fabrika ve tesislerinin ihtiyaç duydukları ekipman ve parçaları Türkiye’den tedarik eden ekibi yönetecek.

Özgür Kuzey kimdir?

1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Özgür Kuzey, profesyonel kariyerine aynı yıl Koç Allianz Sigorta’da Satış Görevlisi olarak başladı. 2001 yılında Yemenici (YACO) Otomotiv A.Ş.’de İhracat Şefi olarak çalışan Kuzey, 2005-2012 yılları arasında Sabancı Holding’e bağlı Olmuksa International Paper Ambalaj Sanayi A.Ş. şirketinde İhracat Satış Uzmanı, İhracat Müşteri Yöneticisi ve İhracat Müdürü olarak, 2012-2015 yılları arasında ise dünyanın en büyük kâğıt ve ambalaj üreticisi olan International Paper firmasında İhracat Müdürü olarak görev yaptı. Ardından BDR Thermea bünyesinde yer alan Baymak Makina Sanayi ve Termo Isı şirketlerinde İhracat Müdürü, KJ Power Jeneratör’de Tedarik Zinciri Direktörü olarak çalıştı.  

Yanmar Turkey’nin ülkemize mühendislik, üretim ve lojistik üssü haline getirme vizyonuna katma değer sağlamak için çalışacağını belirten Kuzey, “Yanmar’ın kuruluşundan bugüne değişmeyen “HANASAKA” felsefesi doğrultusunda daha iyi bir gelecek için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemizin öncü olduğu üretim kollarında, değerli ana ve yan sanayi firmalarımızı Yanmar‘ın globaldeki üretim tesisleriyle çalışır hale getirerek Türkiye’ye, Yanmar Turkey Makine A.Ş.’ye ve tedarikçilerimize katkı sağlamak en önemli görevimiz olacaktır ” dedi.

Hibya Haber Ajansı