Altın geçtiğimiz haftayı da kazançla tamamlamayı başarırken 2000 dolar/ons seviyesini 5 ay sonradan yeniden aşmış oldu. İsrail-Filistin gerginliği devam ederken altın da güvenli liman olarak öne çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftaya 1981 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden hafta boyu ralli içerisinde hareket ederken haftanın son gününde İsrail’in Filistin’e kara harekâtı başlattığına dair haber akışları gelmesiyle altın hızla değer kazandı. Bu süreçte 2009 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 5 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Haftalık kapanışını 2006 dolar/onstan yapan sarı maden yüzde 1,3 değer kazancıyla seansı tamamlayarak üst üste üçüncü haftayı artıda kapattı.

Gümüş altının aksine satıcılı bir haftayı geride bırakmasına rağmen,23 dolar/onsun üzerinde kalmayı başardığı bir haftayı geride bıraktı.23,36 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, 23,10 dolar/ons seviyesinden haftalık kapanış yapan beyaz maden yüzde 1,1 kazancı hanesine yazdı.

Platin geçtiğimiz haftayı artıda kapatmaya başarırken, üst üste üçüncü haftayı da yeşilde tamamlamış oldu. 897 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin,905 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum ise dört haftanın ardından yeşile dönmeyi başardığı bir haftayı geri bıraktı. 1100 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1130 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,7 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı