Çin hükümetinin Ortadoğu özel elçisi Zhai Jun dün Ürdün’ün başkenti Amman’da Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Sekreteri Philippe Lazzarini’yle bir araya geldi. Görüşmede Filistin-İsrail çatışması ele alındı.

Lazzarini görüşmede, durumun durmadan kötüleştiğini, insani krizin ağırlaştığını ve komşu ülkelere yayıldığını hatırlatarak, uluslararası toplumun ateşkes için çaba göstermesi ve daha fazla yardımların Gazze’ye ulaşmasını sağlaması gerektiğini belirtti.

Çin’i önemli bir ortak olarak gördüklerine işaret eden Lazzarini, sağladığı siyasi ve mali destekler için Çin’e teşekkür etti. Lazzarini, Çin’le eşgüdümü artırmaya istekli olduklarını dile getirdi.

Çinli özel elçi Zhai Jun, çatışmanın tırmanmasının sivillerde ciddi can kaybına ve insani krize yol açtığına dikkat çekerek, Çin’in mevcut durumdan derin kaygı duyduğunu kaydetti.

Özel elçi, en acil görevin ateşkesi gerçekleştirmek, sivilleri korumak ve daha ağır insani felaketin meydana gelmesini önlemek olduğunu vurguladı ve Çin’in UNRWA’ya yardım sağlamaya devam ederek uluslararası toplumu ajans aracılığıyla Filistin’e yardım ve destek artırmaya teşvik edeceğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı