ANKARA (AA) - Türkiye'nin önde gelen akaryakıt ve madeni yağ firmalarından Petrol Ofisi, Chevron ile iş birliğinde ilk yılı geride bıraktı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Petrol Ofisi'nin, enerji firması Chevron Brands International ile yaptığı iş birliğinin ilk yılının tamamlanması dolayısıyla İstanbul'daki Petrol Ofisi Genel Müdürlüğünde kutlama yapıldı.

Etkinliğe Petrol Ofisi Grup Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu, Chevron Avrupa Genel Müdürü ve Küresel Denizcilik Yağları Genel Müdürü Pat McCloud, Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu ile her iki markanın çalışanları katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abbasoğlu, Chevron ile gurur duydukları bir birlikteliklerinin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, Chevron'un Texaco markası çatısı altındaki farklı ürünler için kendi pazarı dışında üretim yatırımı yaptığı ilk pazar. Bu, çok değerli bir doğrudan yabancı yatırım hamlesidir. Chevron, bu iş birliğiyle Petrol Ofisi'ni bir üs olarak konumlayarak, yakın coğrafyaya yayılma merkezi olarak görüyor. 1. yılını keyifle kutladığımız iş birliğimizin köklenerek devam edeceğine inanıyoruz."