WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Piyasalarda SPK’nın ara ödeme kararı ve ABD verileri takip edildi

İstanbul, 1 Ekim (Hibya)- Ahlatcı Yatırım analizinde, tasfiye sürecindeki fonlarda ara ödeme kararı, ABD’de beklentilerin altında kalan çekirdek PCE verisi, Fed üyelerinin açıklamaları ve Trump’ın İran’a yönelik mesajları öne çıktı.

Piyasalarda SPK’nın ara ödeme kararı ve ABD verileri takip edildi
Paylaş:

Ahlatcı Yatırım analizine göre Borsa İstanbul 100 Endeksi, çarşamba gününü yüzde 2,79 düşüşle 11.947 puandan tamamladı. Gün içerisinde en düşük 11.926, en yüksek 12.296 seviyesini gören endekste 12.187 öncelikli direnç olarak izlenirken, bu seviyenin aşılması halinde 12.426 ve 12.556 seviyeleri takip edilecek. Aşağı yönlü hareketlerde ise 11.817 öncelikli destek, 11.687 ve 11.447 seviyeleri sonraki destek noktaları olarak öne çıkıyor. Ons altın sabah saatlerinde yüzde 0,64 yükselişle 4.183,60 dolar seviyesinde işlem görürken, 4.198,29 direnç, 4.154,22 destek seviyesi olarak takip ediliyor.

Analizde günün önemli gelişmelerinden birinin SPK’nın tasfiye sürecindeki fonlara yönelik ara ödeme kararı olduğu belirtildi. 30 Eylül tarihli kararla, tasfiye sürecindeki ve mutabakatı tamamlanmış katılma payı sahiplerine, nihai tasfiye sonucunda hak kazanacakları ödemeden mahsup edilmek üzere ara ödeme yapılmasına karar verildi.

Analize göre ara ödemede, net yatırım tutarı 1 milyon TL’nin altında olan yatırımcılara tutarın tamamı, 1 milyon TL ve üzerinde olan yatırımcılara ise en fazla 1 milyon TL ödeme yapılacak. Uygulamanın para piyasası fonlarından başlayacağı aktarıldı. Ayrıca BDDK’nın bazı yatırım bankaları ve faktoring şirketlerinin yönetimlerinin TMSF’ye devredilmesine karar verdiği belirtildi.

Analize göre ABD’de Fed’in yakından takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ağustosta aylık yüzde 0,2, yıllık yüzde 3 arttı ve her iki veri de piyasa beklentilerinin altında kaldı. Verinin ardından Fed’in ekim ayında faiz artışına gitme ihtimali zayıfladı. Bununla birlikte Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook ve Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee enflasyon ve tüketici harcamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Analizde ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la yürütülen diplomatik sürece ilişkin açıklamasında, anlaşmaya varılması veya askerî güç kullanılması arasında karar verilmesi gerektiğini söylediği ve sürecin yakında sonuçlanacağını ifade ettiği aktarıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.