Başkan Kuş, mesajında şunları dile getirdi:

Bugün de dünyanın dört bir tarafını kana bulayan emperyalistlere ve onları taşeronlarına karşı hürriyet ve bağımsızlıktan başka bir düşüncesi olmadan, mucizevi bir mücadele ortaya koyarak ay yıldızlı al bayrağını yücelten aziz milletimiz, çağın gereği ve toplumun gereksinimlerini en iyi şekilde karşılayacak yönetim biçimi olarak cumhuriyeti benimsemiştir.

Binlerce yıllık devlet geleneğini bundan bir asır önce ilan ettiği cumhuriyetle taçlandıran milletimiz, milli ve manevi değerlerini korumuş ve yüceltmiş, her türlü zorluğun karşısında sabır ve cesaretle durmuş, tüm farklılıklarına rağmen tek millet olmayı başarmıştır.

Her mesele karşısında vakur duruşu, mazluma olan şefkati ve zalime karşı şiddetiyle bilinen milletimiz, cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da canından kıymetli bildiği tüm değerler etrafında inanç ve kararlılıkla durmaktadır. Masum bebeklerin katledildiği Gazze’den, düşman işgalinden kurtarılan Karabağ’a, medeni dünyanın ortasında kan kusturulan Kırım’dan sömürülen Afrika’ya kadar huzur ve güven arayan tüm insanlığa umut olan yegâne devlet Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Hürriyet ve bağımsızlık aşığı aziz milletimizin binlerce yıllık devlet geleneğiyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır derken, onu her alanda koruyup kollayacak, milletimizin huzur ve refahını artıracak adımları yorulmadan, bıkmadan, usanmadan atmamız gerektiğini hatırlatıyorum.

Kıyamete kadar payidar olmasını can-ı gönülden dilediğimiz devletimiz, kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımız ve bizi biz yapan kardeşliğimizin devamı için, evlat sevgisini vatan aşkına kurban eden tüm analarımızı saygıyla yâd ediyorum.

Bu vesile ile cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, bu cennet vatanı bizlere emanet eden tüm aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı kutlu olsun.