WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Görgün: ADEX 2026’da 500 milyon doların üzerinde sözleşme imzalandı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ADEX 2026 kapsamında Türkiye’nin 61 firma ve 500’ün üzerinde milli ürünle katılım sağladığını, fuarda toplam değeri 500 milyon doları aşan tedarik sözleşmeleri imzalandığını açıkladı.

Görgün: ADEX 2026’da 500 milyon doların üzerinde sözleşme imzalandı
Paylaş:

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Bakü’de düzenlenen ADEX 2026’ya ilişkin açıklama yaptı. Görgün, Türkiye’nin fuara Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda 61 firma ve 500’ün üzerinde milli ürünle katıldığını belirtti.

Görgün, fuar kapsamında eğitim, yerel üretim ve tedarik alanlarında çeşitli anlaşmalar imzalandığını aktardı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Savunma Sanayii Başkanlığı, Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı ve Azerbaycan İlim ve Tahsil Bakanlığı arasında akademik iş birliği mutabakatı imzalandığını, ayrıca Savunma Sanayii Akademisi ile MSTİM arasında iş birliği anlaşması yapıldığını bildirdi.

Yerel üretim kapsamında ASELSAN’ın Nahçıvan’da fabrika kurulmasına yönelik ön anlaşma imzaladığı, Boğaziçi Savunma ve Kayı Savunma’nın NOVASIS, Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) ile OTOKAR’ın ise MİRAS ile ortak üretime yönelik anlaşmalar yaptığı belirtildi.

Görgün, tedarik kapsamında TUSAŞ ile Hürkuş, BAYKAR ile Mızrak ve Antidot, ROKETSAN ile Barbaros kıyı savunma sistemlerinin Azerbaycan’a tedarikine yönelik sözleşmeler imzalandığını ifade etti. Bu sözleşmelerin toplam değerinin 500 milyon doları aştığını belirten Görgün, ASELSAN ile Alp-100 radar tedarikine yönelik mutabakat zaptı imzalandığını da kaydetti.

ADEX kapsamında düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Savunma Sanayii Kurumları Başkanları II. Toplantısı’nda ise üye ülkeler arasında savunma sanayii iş birliği Yol Haritası’nın kabul edildiği aktarıldı. Görgün, nitelikli insan kaynağının ortak yetiştirilmesi ve deneyim paylaşımının artırılması amacıyla Türk Devletleri Teşkilatı Savunma Sanayii Koleji kurulmasını önerdiklerini bildirdi.

Görgün, fuarın ev sahipliğini yapan Azerbaycan makamlarına ve organizasyona katkı sağlayan heyetlere teşekkür ederek Türkiye ile Azerbaycan arasındaki savunma sanayii iş birliğinin yeni adımlarla geliştirilmesinin sürdürüleceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Koç Metalurji'den pay geri alımı

Akışın sonuna geldiniz.