WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Altın yeni aya yükselişle başladı

Ahlatcı Yatırım’ın günlük altın analizine göre ons altın, eylül ayını yüzde 6’nın üzerinde kayıpla tamamlamasının ardından ekim ayına tepki alımlarıyla başladı.

Altın yeni aya yükselişle başladı
Paylaş:

Ahlatcı Yatırım’ın günlük altın analizine göre ons altın, eylül ayını yüzde 6’nın üzerinde kayıpla tamamlamasının ardından ekim ayına tepki alımlarıyla başladı. Ons altın, bugün yaklaşık yüzde 0,6 yükselişle 4 bin 183 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analizde, yükselişte ABD’de dün açıklanan PCE enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması ve ekim ayına ilişkin Fed faiz artırım beklentilerinin gerilemesinin etkili olduğu belirtildi.

Buna karşılık ABD’nin 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 5,34 ile 2002’den bu yana en yüksek seviyesine çıkması ve doların güçlü seyretmesinin altındaki yükselişi sınırladığı ifade edildi.

Ahlatcı Yatırım’ın değerlendirmesinde, ABD-İran hattındaki gelişmelerin de yakından izlendiği kaydedildi. İran’ın, ABD’nin yeniden geniş çaplı saldırıya geçmesi halinde önceki döneme göre daha kapsamlı bir karşılık vermeye hazırlandığını belirttiği aktarılırken, diplomatik görüşmelerin başarıya ulaşma ihtimalinin düşük görüldüğü ifade edildi.

Hürmüz Boğazı’ndan geçen üç petrol tankerinin mermilerle vurulduğuna ilişkin açıklamaların da bölgedeki taşımacılık risklerini gündemde tuttuğu belirtildi.

Analize göre Brent petrol, Çin’in yakıt ihracatını askıya almasının da etkisiyle yaklaşık yüzde 2 yükselerek 100 dolar seviyesine yaklaştı.

Ahlatcı Yatırım, jeopolitik risklerin altın fiyatları üzerinde iki yönlü etkide bulunduğuna dikkat çekti. Buna göre bölgedeki belirsizlikler altına yönelik talebi destekleyebilirken, petrol fiyatlarındaki yükselişin

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.