Başkan Yavaş: ''Cumhuriyetimizin evlatları 100 yılımız kutlu olsun''

Sahneye eşi Nursen Yavaş ile çıkarak Başkentlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Cumhuriyetin evlatları, 100. yılımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu onur gününde, sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetin Başkentinden tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya yaydığınız coşku atalarımızdan size mirastır. Sizin de bu coşkuyu torunlarınıza miras bırakacağınızı görüyorum, biliyorum… Hepinizle gurur duyuyorum.” açıklamalarında bulundu.

“Cumhuriyet sokakta, Caddede, parklarda kutlanıyor”

“Cumhuriyet sokakta, caddede, parklarda kutlanıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Yavaş, “Ankara’da Cumhuriyet sadece bu meydanda değil, Cumhuriyet sokakta, Cumhuriyet caddede, Cumhuriyet parklarda kutlanıyor. Şanlı Türk bayrağımızla, Atatürk’ümüzün fotoğraflarıyla süslediğimiz kentimiz, 100 yıl önce olduğu gibi haftalardır bugünü bekliyor. İşte, hasretimiz sona erdi… İşte, vuslata kavuştuk… Ankara’nın vatan sevdalıları, Ankara’nın bayrak aşıkları, Ankara’nın hürriyet tutkunları olarak, on binlerce kişiyle burada buluştuk. Ve buradan ses veriyoruz: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” dedi.

“Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır hale getireceğiz”

Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline hep birlikte getireceklerini belirten Başkan Yavaş, “Her zaman söylediğim gibi Ankara’yı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline inşallah hep birlikte getireceğiz. Allah nasip eder, sizler de destek olursanız seneye de 101. yılımızı bu alanda, Atatürk Orman Çiftliğinde inşallah hep birlikte kutlayacağız. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 100 yıldır topraklarımızı vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. İyi ki vatanımız var, iyi ki bayrağımız var.” dedi.

Hibya Haber Ajansı