Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtpark’a düzenlenen meşaleli yürüyüşe katıldı.

Türk bayrakları eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüne katılan vatandaşlardan büyük ilgi gören Yavaş, buradan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ankara Toptancı Hali’nden başlayan meşaleli yürüyüşte yerini aldı.

Başkent kırmızı Beyaz’a büründü

Ankara’nın cadde, bulvarlar, park ve rekreasyon alanlarının yanı sıra kent ekranları, otobüs ile metro vagonları Türk bayrakları ile kırmızı beyaza bürünürken EGO Genel Müdürlüğü tarafından metro istasyonlarında marşlar çalındı. Grafiti sanatçıları tarafından süslenen 25 yıllık Bombardier metro trenini de kutlamalar kapsamında sefere çıkarıldı.

Atatürk Ankara’nın ilk gökdeleninden Başkentlilere sesendi

Atatürk posterleriyle donatılan Başkentte; Kızılay Meydanı ve Ankara Kalesi’nde ise mapping gösterisi gerçekleştirildi. Kızılay Meydanı’nda yer alan Cumhuriyetin ilk gökdeleni olarak kabul edilen Kahramanlar İş Merkezi binasına yapay zekayla oluşturulan Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüsü yansıtıldı. Bir sinema salonunun 20 katı büyüklüğündeki alana yansıtılan görüntüde Atatürk, Nutuk’tan kısımlar okuyarak Başkentlilere seslendi.

BAKAP’ta Koşu Işık Dağı’nda doğa yürüyüşü

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 100. Yılda 100 Zirve Doğa Yürüyüşü’nün Ankara ayağı Kızılcahamam’da bulunan Işık Dağı’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Ankara il temsilciliğiyle iş birliğiyle gerçekleştirilen yürüyüşe 100 dağcı katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Rekreasyon Alanıda Mülkiye Cumhuriyet Koşusu’na ev sahipliği yaptı. 5 kilometre, 10 kilometre ve Temsil Koşusu’ndan oluşan yarışlar kapsamında sporcular, aileleri ve sporseverler Cumhuriyet coşkusunu BAKAP’ta yaşadı.

Ankara’nın kardeş şehirlerinden Astana, Bangkok, Lefkoşa, Kazan ve Moskova’dan gelen sanat grupları Altınpark ile Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda folklor gösterisi düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesive Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği (Volksder) iş birliğiyle Gazi Park’ta “Açık Hava Sinema” etkinliği düzenlendi. 117 Vosvos’un da sergilendiği etkinlikte katılımcılar araçlarıyla “100. Yıl” yazdı.

Hibya Haber Ajansı