WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Konya Bilim Merkezi’nde eylül ayında bilim etkinlikleri düzenlendi

Konya Bilim Merkezi’nde eylül ayında düzenlenen doğa ve gökyüzü şenlikleri ile kapsayıcı eğitim projesinde çocuklar, gençler, öğretmenler ve yetişkinler bilimsel etkinliklerle buluştu.

Konya Bilim Merkezi’nde eylül ayında bilim etkinlikleri düzenlendi
Paylaş:

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Konya Bilim Merkezi’nde, eylül ayında farklı temalarda bilimsel etkinlikler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Konya Doğa Şenliği”nde tarımsal bilimler ve doğa eğitimi ele alındı. Katılımcılar bitki biyolojisi, toprak bilimi, biyoteknoloji ve sürdürülebilir tarım gibi alanlarda uygulamalı etkinliklere katıldı.

“Konya Gökyüzü Şenliği”nde ise astronomi ve uzay bilimleri teması işlendi. Üç gün süren etkinliklerde teleskopla gözlem, planetaryum gösterimleri, roket tasarımı ve gök haritası okuma gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

Bilim merkezinde ayrıca TÜBİTAK 4008 programı kapsamında, sınıflarında özel gereksinimli öğrenciler bulunan öğretmenlere yönelik kapsayıcı eğitim projesi düzenlendi. 28 Eylül-2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen programda 19 farklı atölyede toplam 60 oturum yapıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.