WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Gazze’deki kadınların dramı Maltepe’de sahneye taşındı

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali’nin dördüncü gününde Filistinli Al-Kasaba Tiyatro Grubu, Gazze’deki kadınların gerçek yaşam öykülerini konu alan “Derin Sesler” oyununu sahneledi.

Gazze’deki kadınların dramı Maltepe’de sahneye taşındı
Paylaş:

Maltepe Belediyesi tarafından “Kültür Sanat Dayanışması” temasıyla düzenlenen 8. Uluslararası Maltepe Tiyatro Festivali kapsamında Filistin’den Al-Kasaba Tiyatro Grubu sahne aldı. Tahani Salim’in yazıp sahnelediği, Sawsan Darwaza’nın yönettiği “Derin Sesler” adlı oyunda, İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’den sürülen yüz binlerce kişinin yaşadığı dram, Gazzeli kadınların hikâyeleri üzerinden anlatıldı.

Göçe zorlanan Farah El-Ghul’ün gerçek yaşam öyküsünden yola çıkılan tek perdelik oyunda, savaşla yüzleşen ve hayatta kalmak için mücadele eden Gazzeli kadınların yaşamlarına yer verildi. Oyunun ardından Tahani Salim ve ekip, izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oyunu izleyen Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, gösterinin ardından sahneye çıkarak Tahani Salim’e plaket verdi. Köymen, “İsrail’in uzun yıllardır devam eden saldırılarına direnen Filistinlileri buradan selamlıyorum. Yüreğinize sağlık, mücadeleniz mücadelemizdir. Bize anlatılanla gerçek arasındaki farkı çok iyi yansıttıkları için tüm ekibi de tebrik ediyorum” dedi.

Oyunun etkilerini anlatan Tahani Salim ise Filistin’de kadın ve çocukların yanı sıra sanatın da korunmadığını belirterek, “Biz bu süreci anlatmaktan geri durmayacağız. Biz sanatla, tiyatroyla, müzikle, dansla mücadele edeceğiz. Sanatla savaşacağız. Bunlar bizim hayatta kalmak için kullandığımız araçlar” ifadelerini kullandı.

Oyunun kendisi için de bir terapi olduğunu söyleyen Salim, “Filistin’de olanlarla ilgili bir şeyler yapamıyor olmak üzüntülü hissettiriyordu. Bu proje benim için de terapi oldu. En azından halkımın sesini duyurmaya başladım” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.