İSTANBUL (AA) - Vestel, International Data Corporation tarafından düzenlenen IDC Bulut Ödülleri'nden bir kez daha ödülle döndü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Evin Aklı bulut çözümüyle Cloud Cost Efficiency kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Vestel, bu yıl da HCA bulut entegrasyon çözümüyle PaaS kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Vestel'in yönetim kurulunda bulunduğu Home Connectivity Alliance, tüketicilere güvenli ve birlikte çalışabilir bir bağlantılı ev ekosisteminde daha fazla seçenek sunma ve IoT alanındaki standartlaşmayı sağlamak adına dünyanın önemli teknoloji üreticilerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

Oluşturulacak çözüm ile daha önce evinde sadece aynı markanın cihazları arasında ekosistem yaratabilen ve her marka için farklı uygulama kullanmak zorunda kalan kullanıcılar artık bütün üye üreticilerin cihazlarını ortak bir ekosistemde kontrol edebilecek.

Yurt içinde Evin Aklı ekosistemini genişletmeye devam eden Vestel, yurt dışı pazarlarda ise bu çözüm sayesinde ekosistem yetkinliklerini ve VeeZy uygulamasını global ölçekte duyurmayı ve OEM müşterileri için geniş bir ekosistem sunmayı hedefliyor.