WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Uznanski-Wisniewski: Uzay keşfinde uluslararası işbirliği şart

Pekin, 7 Ekim (Hibya) - Polonyalı astronot Slawosz Uznanski-Wisniewski, uzay araştırmalarında daha geniş uluslararası işbirliği çağrısı yaparak hiçbir ülkenin insanlığın Dünya’nın ötesine ulaşmasını tek başına sağlayamayacağını belirtti.

Uznanski-Wisniewski: Uzay keşfinde uluslararası işbirliği şart
Paylaş:

CCTV’nin haberine göre Polonyalı astronot Sławosz Uznański-Wiśniewski, Çin Küresel Televizyon Ağı’na (CGTN) verdiği röportajda uzay araştırmalarında uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

77. Uluslararası Astronotik Kongresi (IAC) kapsamında Antalya’da konuşan Uznanski-Wisniewski, uzayda ülkeleri temsil etmekle birlikte insanlığın ortak bir parçası olunduğunu ifade etti. Uznanski-Wisniewski, uzay çalışmalarının her zaman işbirliği anlayışına dayandığını belirtti.

Uznanski-Wisniewski, Çin’in Tiangong uzay istasyonunu uluslararası ortaklara açma çalışmalarını da olumlu karşıladığını söyledi. Gelecekte daha geniş bir işbirliği kurulmasını umduğunu belirten Polonyalı astronot, yeniden uzaya gitme fırsatı bulması halinde böyle bir görevde yer almaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

Gelecek yıl Polonya’da düzenlenecek IAC’ye de değinen Uznanski-Wisniewski, ülkesinin kongrede “Tek Uzay, Paylaşılan Gelecek” temasını öne çıkaracağını belirterek, ülkeler ve kıtalar ötesinde daha büyük uzay programları için küresel işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.