Filistin’den ziyaret amaçlı arkadaşlarının yanına Şanlıurfa’ya gelen 2 kişi, İsrail’in başlattığı saldırılar nedeniyle memleketleri Gazze’ye geri dönemezken, geride bıraktıkları aileleri için endişeleniyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Gazzeli mağdurlarla bir araya geldi.

Ankara’daki yoğun parlamento trafiğinin yanı sıra hafta sonları memleketine dönerek hemşehrileriyle bir araya gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Eyyübiye ilçesindeki ziyaretleri esnasında Gazzeli iki babanın yaşadığı sorundan haberdar oldu.

Milletvekili Yazmacı, ilçesinde tanıdıklarının yanında kalan Filistinli Rezeq Abukmeil Zakia ve Muhammed Abdullah Mehmet Isun’ı ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.

BİZİM YANIMIZDA DURAN TEK LİDER ERDOĞAN

Yazmacı, 67 yaşındaki Rezeq Abukmeil Zakia’nin 18 çocuğunun Gazze’de kaldığını, 56 yaşındaki Muhammed Abdullah Mehmet Isun ise ailesinin tamamının Gazze’de mahsur kaldığını belirtti. Milletvekili Yazmacı’ya kendileriyle ilgilendiği için teşekkür eden Zakai, 2 yeğeninin İsrail saldırılarında şehit olduğu haberini aldığını, 18 çocuğundan ise haber alamamanın endişesini yaşadığını söyledi.

Saldırılar nedeniyle Gazze’ye geri dönememekten yakınan Zakai ve Isun, tüm dünyanın İsrail saldırılarına, mazlumların ölümüne gözlerini kapatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik bir duruş sergilediğini belirterek, “Bizim yanımızda duran tek lider Erdoğan. Allah ondan razı olsun. 2011-2012 yıllarında ambargoyu kaldıran Erdoğan’dır. Bütün Filistinliler Erdoğan’ın yanlarında olduğunu biliyor. İstanbul’da büyük bir miting oldu, bize destek mitingi. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye'ye destekleri için teşekkür ederiz” dedi.

TÜRKİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Yazmacı, ailelerine ulaşmaları konusunda neler yapılabileceği hususunda elinden gelen çabayı göstereceğini belirterek, “Acınız acımız. Filistin ve Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. İsrail’in bu zulmü, mazlumlara karşı katliama ulaşan saldırıları bir an önce durdurması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.