WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Zelenski: Rusya iki günde Ukrayna'nın 19 bölgesine saldırdı

Kiev, 13 Ekim (Hibya) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın son saldırılarında Harkiv'de 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 41 kişinin yaralandığını ve Kiev'de sivil altyapının hedef alındığını bildirdi.

Zelenski: Rusya iki günde Ukrayna'nın 19 bölgesine saldırdı
Paylaş:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın dün akşamdan bu yana Ukrayna'ya jet motorlu insansız hava araçları, dolanan mühimmatlar ve balistik füzeler dahil 100'den fazla silahla saldırdığını açıkladı. Zelenski, saldırı araçlarının önemli bir bölümünün düşürüldüğünü ancak tümünün engellenemediğini belirtti.

Harkiv'de bir konut binasının yıkıldığını aktaran Zelenski, arama kurtarma çalışmalarının enkaz altında kalan kişilere ulaşmak için gece boyunca sürdüğünü bildirdi. Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve kentte yalnızca bir akşamda 41 kişinin yaralandığını kaydeden Zelenski, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenski, Kiev'de de sivil altyapıyı hedef alan 5 balistik füze saldırısı gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırı öncesinde ortaklarından erken uyarı bilgisi almadıklarını ifade eden Zelenski, Rusya'nın balistik füze fırlatmalarına ilişkin istihbarat paylaşımının hayat kurtarmada kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Ukrayna'nın ABD Başkanı tarafından enerji alanında ateşkes ilan edilmesinin ardından iki gündür Rus petrol rafinerilerine veya genel olarak enerji sektörüne yönelik saldırı düzenlemediğini belirten Zelenski, Rusya'nın buna karşılık Ukrayna'nın enerji tesislerini ve kritik altyapısını hedef almaya devam ettiğini bildirdi. Zelenski, söz konusu iki günde ülkenin 19 bölgesinin saldırılara maruz kaldığını aktardı.

Ukrayna'nın gerilimi azaltmaya yönelik karşılıklı adımlar atmaya hazır olduğunu ifade eden Zelenski, bunun sağlanması için Rusya üzerinde etkili baskı kurulması gerektiğini belirtti. Savaşların, saldırgan tarafın savaşı sürdüremeyeceğini anladığında sona erdiğini kaydeden Zelenski, Rusya üzerindeki uluslararası baskının barışın yakınlaşmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.