WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Lahbib’den Macaristan’ın LGBTIQ+ düzenlemesini kaldırmasına destek

Brüksel, 13 Ekim (Hibya)- Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Eşitlikten Sorumlu Üyesi Hadja Lahbib, Macaristan Ulusal Meclisinin önceki hükümet döneminde yürürlüğe konulan LGBTIQ+ karşıtı hükümleri kaldırmasını memnuniyetle karşıladı.

Lahbib’den Macaristan’ın LGBTIQ+ düzenlemesini kaldırmasına destek
Paylaş:

Avrupa Birliği Komisyonunun Eşitlikten Sorumlu Üyesi Hadja Lahbib, Macaristan Ulusal Meclisinin önceki hükümetin LGBTIQ+ karşıtı düzenlemelerini yürürlükten kaldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Lahbib, Avrupa Birliği Adalet Divanının söz konusu hükümlerin AB hukukunu ihlal ettiğine karar verdiğini belirterek, “Macaristan Ulusal Meclisinin, önceki hükümetin LGBTIQ+ karşıtı hükümlerini kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Avrupa Birliği Adalet Divanı, bu hükümlerin AB hukukunu ihlal ettiğine karar vermişti” ifadelerini kullandı.

Kararın ortak değerlere bağlılık açısından önemli bir mesaj taşıdığını vurgulayan Lahbib, “Bu, ortak değerlerimize bağlılığın önemli bir göstergesi. AB; herkes için eşitlik, onur ve temel haklar birliğidir” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.