İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partideki görev değişiklikleri ile ilgili açıklama yaptı.

Yaklaşık üç yıldır partinin Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini yürüten Ümit Özlale’nin 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak ilan edildiğini hatırlatan Zorlu,  “Görev süresi boyunca ülkemiz için çok önemli projeler geliştiren Sayın Özlale, yaklaşan yerel seçimlerde İzmir için de büyük bir proje seferberliğine hazırlanmaktadır.” dedi.

Zorlu, bu çerçevede Özlale’nin seçime kalan sınırlı süreyi dikkate alarak kalan beş ayda yalnızca İzmir’deki seçim kampanyasına odaklanabilmek için genel başkan yardımcılığı görevinden ayrılma isteğini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sunduğunu ve söz konusu talebin Akşener tarafından da uygun bulunduğunu açıkladı.

Birlikte alınan bu karar doğrultusunda Başkanlık Divanında; Kalkınma Politikaları Başkanlığı yerine Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı kurulduğunu ve bu göreve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı M. Cem. Özdemir’in getirildiğini belirten Zorlu,  “Ayrıca Sayın Özdemir’den boşalan Mali İşler Başkanlığı görevi de vekâleten Seçim İşleri Başkanımız Sayın Sedat Aksakallı tarafından yürütülecektir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı