WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Etiler Gıda’dan 10 milyon avroluk satış anlaşması

İstanbul, 14 Ekim 2026 (Hibya) - Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş, Polonya merkezli SWEET NUTS SP. Z O.O. ile 10 milyon 77 bin 560 avro referans ticari bedelli uluslararası satış sözleşmesi imzaladı. Bir yıl süreli sözleşme kapsamında çeşitli gıda ürünlerinin satışı gerçekleştirilecek.

Etiler Gıda’dan 10 milyon avroluk satış anlaşması
Paylaş:

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamaya göre, 14 Ekim 2026 tarihinde imzalanan sözleşme; 125 ton Antep fıstığı içi, 160 ton kavrulmuş Antep fıstığı, 7 bin 680 teneke baklavalık yağ ve 100 ton çekirdek satışını kapsıyor.

13 Ekim 2026 tarihli Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuru esas alınarak hesaplanan ürünlerin referans ticari bedeli yaklaşık 555 milyon 402 bin 549 TL olarak belirtildi.

Sözleşme süresi imza tarihinden itibaren bir yıl olarak belirlenirken, ürün sevkiyatlarının tarafların kararlaştıracağı teslimat programına göre yapılması planlanıyor.

Sözleşmede yer alan fiyatların referans niteliğinde olduğu, nihai satış fiyatlarının piyasa koşulları ve ham madde fiyatlarındaki değişiklikler dikkate alınarak tarafların yazılı mutabakatıyla belirleneceği bildirildi.

Şirket, söz konusu ticari ilişkinin faaliyetlerine ve cirosuna olumlu katkı sağlamasını bekliyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.