“Yol medeniyettir” anlayışıyla Malatya trafiğini rahatlatmak için yeni yol ve bulvarların açıldığını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolu’nun güvenli ve huzurlu bir yolculuk imkanı sunacağını ifade etti.

Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle bu yol güzergahında bulunan kişiye ait, kişisel parseller ve kişiye ait mülkiyetler ve benzeri yapıların olduğu yol aksında bulunan bu yapıların kamulaştırma sürecini gerçekleştirdik. Diğer taraftan da nasıl finansman kaynağı bulunur çerçevesi içerisinde yoğun bir çalışma içerisine girdik. Şu anda 10 kilometreye yakın bir kısmının ihalesi JICA tarafından yapıldı. Gelincik Tepesi bir alt merkezdi. Güldal Akşit Bulvarı’nda 2 gidiş, 2 gelişi olan yolda gerekli kamulaştırma işlemleri yapılarak, bölgedeki düğün salonları ve okulların olduğu alanlarda trafik rahatlatıldı. Aynı zamanda Elazığ yolu ile Kuzey Kuşak ve Kuzey Çevre Yolu ile de bağlantı sağlandı.” dedi.

Kuzey Kuşak Yolu ile vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı içerisinde yolculuk yapacaklarını dile getiren Başkan Gürkan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Biz göreve geldiğimizde bir taraftan Kuzey Kuşak Yolu’nun ana hatlarının açılması ve yolun yapılmasını, bir taraftan Güney Kuşak Yolu, Ana Yurt Bulvarı, Danişmend Gazi Bulvarı, Alp Er Tunga Bulvarı’nın bir an evvel açılması noktasında çalışmalarına başladık. Alp Er Tunga Bulvarı’nı ve Danişmend Gazi Bulvarı’nı açarak trafiği rahatlattık. Kuzey Kuşak Yolu’nun bitirilme aşamasına geldik. Kasım ayı itibariyle Yeşilçam Caddesi’nden Sivas Yolu’na, oradan da Kayseri, Adana, Kahramanmaraş yollarına bağlantı kurularak trafik akışının sağlıklı yürütülmesine imkan sağlanacaktır. Yolumuzun Malatya’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı