Projesini Valiliğe sunan Başkan Kumartaşlı, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan tam destek aldığını söyledi.

Kumartaşlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Vatanımızın bütünlüğü, bayrağımızın dalgalanabilmesi için canlarını veren aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bize düşen görev; aziz şehitlerimizin isimlerini sonsuza dek yaşatmak, onların aziz hatıralarını gelecek nesillere aktarmaktır. Hatıralarını aktarmanın en belirgin ve ilk şekli mezarlarını bakımlı ve düzenli tutmaktır. Vali Yiğitbaşı'na projemizi arz etmemiz üzerine hemen ilgili özel idare birimlerine talimatlarını verdi.” dedi.

Bütün köy, kasaba, beldelerde bulunan şehit mezarlarının tek tip proje dahilinde yapımlarının sonrasında etraflarının mermer ile düzenlenmesi ve felforje korkuluk ile çevrelenmesi işine başladıklarını dile getiren Kumartaşlı, şunları kaydetti:

İlk etapta 20 mezarımızın yapımına başlandı. Bugün 25 Nisan 1994 tarihinde askerlik hizmetini yaparken Diyarbakır Kulp kırsalında BTÖ mensubu teröristler ile girdiği silahlı çatışma sonucu şehit olan Afyonkarahisar merkez Bayatçık köyü nüfusuna kayıtlı şehidimiz Jandarma Onbaşı Mehmet Sağlam'ın mezarının düzenlenmesine başlanıldı. Yapım işlerini üstlenen Mustafa Garipsin ile ilk mezarın yapılan kısımlarını kontrol ettik. ”diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı