Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, Türkiye’nin kültürel değerlerini sanatın tüm dallarıyla, toplumun tüm çeşitliliğiyle zihinlere aktarırken şehirlere de marka etkinlikler kazandırıyor. 5 Kasım’a kadar sürecek festivalde dün akşam İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu sahne aldı. Orkestra dinleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı. 

İzmirli müzik eğitmeni Orçun Berrakçay’ın 2013 yılında kurduğu İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT), otizmli çocukların müzikle sosyal yaşama kazandırılmasını hedefliyor. Gönüllü müzik öğretmenlerinin de destek verdiği koro, 6 yılda Türkiye ve dünyanın 180 kentinde konser verdi. Koroda tanıştıkları müzik sayesinde hayatları değişen otizmli öğrenciler, güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerin müzik bölümlerinde eğitim almaya başladı. Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında sahneye çıkan otizmli gençler festivale bu özel konserle damga vurdu.  

Festivalin kalbi İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nda iki dev isim

Efes Kültür Yolu Festivali’nin kalbi İzmir Kültür Sanat Fabrikası ziyaretçilerin ilk durağı oluyor. 140 yıllık tarihi ile endüstri mirasının önemli öğelerinden biri olan İzmir Alsancak Tekel Fabrikası, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeniden inşa çalışmalarının ardından İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak yeniden hayat bulmuştu. İzmir Kültür Sanat Fabrikası Efes Kültür Yolu Festivali’nin en özel etkinliklerine, açık hava konserlerine, söyleşilere ve sergilere ev sahipliği yapıyor.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası Açık Hava Sahnesi iki dev sinema sanatçısının söyleşisine de evsahipliği yapacak. Sinemanın usta iki ismi Türkan Şoray-Ediz Hun söyleşisi 3 Kasım’da fabrikanın keyifli ortamında gerçekleşecek. Ali Congun, Okan Cabalar ve Large L Stand Up Gösterilerinin yanı sıra Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi gösterisi de İzmir Kültür Sanat Fabrikası Açık Hava Sahnesi etkinlikleri arasında olacak.

Hibya Haber Ajansı