“100. Yıl Ankara Forumu” adlı toplantıya; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve bürokratları, kardeş kentlerinin belediye başkanları, başkan yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluşları temsilcileri katıldı.

“Ankaramız ve Türkiyemiz için tarihi günlerden geçiyoruz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yavaş, “Ankaramız ve Türkiyemiz için çok tarihi günlerden geçiyoruz. Hem Cumhuriyetimizin hem de Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılını kutluyoruz. Mutluluklar dostlarla birlikte kutlandıkça artar, acılar dostlar ile paylaşıldıkça azalır. Adı ile müsemma olduğu gibi 100. yıllar insan ömründe bir kere ya görülür ya görülmez. Böylesine ender tarihi günler; toplumlar ve kurumlar için önemli kilometre taşlarıdır.” dedi.

Başkan Yavaş, Başkent’e çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet ederken bir yandan tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıktıklarını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim ki; bu gayretlerimiz semeresini vermeye başlamış, tarihinde ilk defa Ankara’mızın iki büyük kültür mirası geçtiğimiz ay Riyad’da düzenlenen 45. UNESCO Dünya Kültür Mirasları Koruma Komitesi’nde UNESCO daimi listesine girerek dünya kültürüne armağan edilmiştir. Başkent oluşumuzun 100. yıl dönümünde Ankaramızın ilk, Türkiyemizin de 20. kültür mirası olarak UNESCO daimi listesine girmek büyük bir mutluluk vesilesi oldu.”

Hibya Haber Ajansı