SAS Sigortacılık Zirvesi 2023’ün açılış konuşmasını yapan SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri, sektördeki dijital dönüşümün son derece hızlı bir şekilde ilerlediğini, bu nedenle analitik, veri yönetimi ve yapay zekanın öneminin giderek arttığını vurguladı.

Eğri, SAS Sigortacılık Zirvesi 2023'ün geleceğin sigorta sektörünün temelini oluşturacak olan analitik ve yapay zeka konusundaki vizyonu açıkça ortaya koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sektörümüzün bu hızlı değişim döneminde, risklerin nasıl yönetileceği, suistimallerin nasıl önleneceği ve finansal modellerin nasıl oluşturulacağı gibi sorulara cevaplar sunarak, sektörün önemli figürleriyle bir araya geldik. Analitik, veri yönetimi ve yapay zeka gibi teknolojiler artık sigortacılığın temelini oluşturuyor. Bu zirve, geleceğin sigortasının bu teknolojilerin üzerine inşa edileceği bir dönemin başlangıcı olarak görülmeli. Analitik ve yapay zeka, müşteri deneyimini iyileştirmek ve riskleri doğru bir şekilde yönetmek için kilit unsurlar olacak. Geleceği şekillendirecek bu unsurlara odaklanarak, sektörün daha sürdürülebilir ve inovatif bir hale gelmesine katkı sağlayacağımıza inanıyorum."

Sektördeki dijital dönüşüm damgası

“Sigortacılıkta Riskler, Trendler ve Dijital İnovasyon” başlıklı panele konuk olan BNP Paribas Cardif Türkiye Bilgi Teknolojileri & İş Çözümleri, Transformasyon ve Veri Yönetimi Koordinatörü Mehlika Ertaş, “Veri güvenliği gibi teknoloji ile sağlanan çözümler ancak organizasyonel eğitim ve farkındalık varsa amacına ulaşır. Veriyi analiz edip anlamlandıramayan kurumlar yakın gelecekte çok zorlanacaklar.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı, Aysun Yıldız Özer ise son on yıldır küresel düzeyde toplumları dört ana mega trendin etkilediğini; teknolojik değişimler, demografik değişim, iklim değişikliği, makroekonomi ve siyasetteki gelişmeler başlıkları altındaki bu mega trendlerin yeni riskler kadar, mevcut risklerin daha da büyümesine, karmaşıklaşmasına yol açtığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı