İSTANBUL (AA) - Turkcell, fiberde vites artırarak paketi 100 Mbps altında olan tüm müşterilerinin hızlarını 29 Kasım’a kadar 100 Mbps’ye yükseltti.

Turkcell açıklamasına göre, Türkiye’nin 28 ilinde fiber internet hizmeti sunan ve yatırımlarıyla ışık hızında fiber altyapısını 5,7 milyon hane için hazır eden Turkcell, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kullanıcılarına bir sürpriz daha yaptı. Böylece Turkcell Superonline müşterileri Cumhuriyet’in 100’üncü yılını 100 Mbps hız deneyimiyle kutlamaya başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Ergenekon, 61 bin kilometrelik fiber altyapıyla Türkiye’nin dijitalleşmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ergenekon, "Cumhuriyet’in 100 yıllık mirasını ikinci yüzyıla aktaran nesil olmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’yi dijital çağa taşıyan lokomotif markalardan biri olarak sorumluluklarımızın da farkındayız. Yakın geleceğe ancak fiber hızında internetle ulaşabileceğimizi biliyoruz. İşte bu yüzden Cumhuriyet coşkusunu fiber hızımızı da artırarak yaşıyoruz.

Fiberde paket hızı 100 Mbps altında olan müşterilerimizin indirme (download) hızlarını 29 Kasım’a kadar 100 Mbps’ye yükselttik. 100 Mbps’in altında hızlarda fiber kullanan yaklaşık 1,5 milyon müşterimizin de 100 Mbps deneyimini 1 ay boyunca yaşamasını istedik. 25 Mbps, 35 Mbps, 50 Mbps, ve 75 Mbps hıza sahip müşterilerimiz herhangi bir işlem yapmadan 29 Kasım’a kadar 100 Mbps fiber hızını deneyimleyebilecek." açıklamasını yaptı.

Müşterilerini ev internetinde en gelişmiş teknolojilerle buluşturduklarının altını çizen Alper Ergenekon, şunları kaydetti:

"Ev içindeki kapsamayı artıran Wi-Fi 6 teknolojisi, Türkiye’de ilk kez Turkcell Superonline müşterileriyle buluştu. Şu anda dünyada da en yeni teknolojiler arasında kabul edilen Wi-Fi 6, Turkcell Superonline fiberinin bulunduğu evlerde kısa sürede kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki dönemde tüm fiber evlere bu teknolojimizi sunmayı hedefliyoruz. Duvarları yıkan teknoloji olarak adlandırdığımız Wi-Fi 6’nın bir ileri teknolojisi olan Wi-Fi 6E gibi yenilikçi teknolojilerin de testlerini halihazırda yapıyoruz. Bu sayede Türkiye’yi dijital dönüşümde ve bilgiye erişimde lider ülkelerden biri yapmak için çalışıyoruz."