İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kuruluşlarından İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Büyükçekmece’nin yetersiz kesite sahip, birleşik sistem çalışan, kullanım ömrünü tamamlamış veya eksik altyapıya sahip atık su ve yağmur suyu altyapısını, 602 milyon TL’lik yatırımla yeniden inşa etti.

“Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” başlığıyla düzenlenen “Büyükçekmece Çevre Projesi Tanıtım Töreni”; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

“Hiç kimseyi ayrıştırmadan, herkese eşit hizmet getiriyoruz”

İstanbul’un tek sahibinin 16 milyon vatandaşı olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Hiç kimseyi ayırt etmeden, hiç kimseyi ayrıştırmadan, herkese eşit hizmet getiriyoruz. İnanınız; İstanbul'un 39 ilçesine nasıl hizmet ediyorsak, Büyükçekmece'ye de aynı hizmeti getiriyoruz.” dedi.

“Biz, milletin bileğiyiz”

İmamoğlu, Kaynarca kolu ve bunun gibi başka projeleri de yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu özeni gösteren, bu kötü görüntüleri şehrimizin hafızasından kazıyan kıymetli yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tavsiyem şu: Biz, milletin bileğiyiz. Bilek güreşine hazırız. Mertçe güreşimizi yapalım. Mertçe siyasi mücadelemizi yapalım. Yarışımızı yapalım. Mertçe yarışın kazananı kaybedeni fark etmez. Bu sahayı sağlayın. Bakalım ne olacak? Ben ne olacağını biliyorum. Size de göstermekten zevk duyarım. Ben bu arada rakibimi de biliyorum. Tekrar altını çizeyim. Siz de anlamışsınızdır.” diye konuştu.

İkinci adres Silivri oldu

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Büyükçekmece’den Silivri’ye geçerek, ‘Selimpaşa Alt Geçit Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhuriyete olarak borcu birlikte ödeyeceklerini söyleyen İmamoğlu, “Eksiklerimiz olabilir, tamamlayacağız. Geçmiş yüzyılda kalbi kırılmış olanlar olabilir, kalplerini tamir edeceğiz. Geçmiş yüzyılda ötekileştirilmiş ya da sıkıntılar yaşamışlar olabilir, uzlaşacağız, konuşacağız. Herkese şunu hatırlatacağız: Bu Cumhuriyet, hepimizin Cumhuriyeti. Bu Cumhuriyet, bizi eşitledi.  Ben ve çalışma arkadaşlarım, ben ve siyasi yol arkadaşlarım, ben ve çevremde olan bize inanmış değerli vatandaşlarımız, hep birlikte bu ideallerin peşinde koşacağız.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı