Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması ile edebiyat dünyasına yeni eserler ve şairler kazandırıyor. Türkiye genelindeki tüm lise öğrencilerinin katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihinin 15 Aralık olduğu belirtildi.

Bu yılki konusu Mevlana’nın düşüncesi ve felsefesi bağlamında serbest olarak belirlenen yarışmaya katılan şiirlerin değerlendirmesi Metin Önal Mengüşoğlu, Prof. Dr. Nesrin Karaca, Doç. Dr. Saadettin Eğri, Mustafa Başpınar ve Ercan Yılmaz’dan oluşan jüri tarafından yapılacak.

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’na katılan gençlerin yeteneklerini keşfetme imkanı bulduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bizlere farklı gönül pencereleri açan büyük alimlerimiz, düşünürlerimiz eserleri ve felsefeleri ile bize emanettir. Onlara sahip çıktığımız, miraslarını yaşattığımız sürece maneviyatı korunmuş güçlü bir toplum olarak ayakta kalabiliriz. Yarışmamıza katılacak tüm gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı