Gazze'de gazetecilerin ciddi tehlikeyle karşı karşıya olduğu kaydedilen açıklamada "İsrail’in yaptığı saldırılarda son olarak; Gazze’de ölen sivillerin sayısı 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 236'sı kadın, 35’i gazeteci olmak üzere 8 bin 306'ya yükseldi." ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in bu soykırım ve katliamlarını perdelemek amacıyla daha ilk günden bir takım Batı medyasını yanına alarak Filistin halkı aleyhine ciddi dezenformasyon içeren haberleri dünyayla paylaştığının belirtildiği açıklamada "İnsanları doğru bilgilendirme vazifesini terk ederek İsrailliler iş tutan Batı medyasının da bu soykırıma ortak olduğu aşikardır.Dünyaya yaydığı yalan haberlerin ellerinde patladığını gören işgalci rejim, Gazze’de işlediği vahşi cinayetleri dünya kamuoyu duymasın diye hedefine çok zor şartlarda görevlerini yapan eden basın mensuplarını koymuştur. Gazze'ye yönelik devam eden katliamlarda son olarak 3’ü kadın olmak üzere 35 gazeteci meslektaşımız hayatını kaybederken, birçoğunun da yakınları yaşanan katliamın kurbanı olmuştur. Bu sayının daha nereye varacağını da şu an kestirmek güç." açıklaması yapıldı.

Açıklamada, her türlü riski alarak görevini yapan gazetecilerin ve ailelerinin öldürülmesinin kınadıkları belirtilerek bu saldırıların bir an önce son bulması için başta, uluslararası, ulusal ve yerel basın meslek örgütleri olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını ve siyasileri gerekli tepkiyi ortaya koymaya davet edildi.

Hibya Haber Ajansı