WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Merz: 65 yıl önce Türkiye’den işçiler Almanya’ya geldi ve ülkenin inşasına katkıda bulundu

Berlin, 20 Ekim (Hibya)- Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün başlamasının 65’inci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk işçilerin ülkenin kalkınmasına ve refah altyapısının oluşmasına katkı sağladığını belirtti.

Merz: 65 yıl önce Türkiye’den işçiler Almanya’ya geldi ve ülkenin inşasına katkıda bulundu
Paylaş:

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün başlamasının 65’inci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk işçilerin Almanya’nın gelişimindeki rolüne dikkat çekti.

Türk işçilerin ülkenin kalkınmasına önemli katkılar sunduğunu belirten Merz, “65 yıl önce Türkiye’den işçiler Almanya’ya geldi. Bu ülkenin inşasına katkıda bulundular, ülkeyi şekillendirdiler ve bugün içinde yaşadığımız refahın altyapısını oluşturdular.” ifadelerini kullandı.

Türk işçilerin zaman içerisinde toplumun ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurgulayan Merz, “Misafir işçilerden yurttaşlara dönüştüler; dostlarımız, ailemiz, meslektaşlarımız ve komşularımız oldular. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.