WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Tsahkna: Estonya, Japonya’nın yanında kararlılıkla duruyor

Tallinn, 21 Ekim (Hibya)- Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Japon gazeteci Yuki Imai’nin Rusya’da gözaltına alınmasına tepki göstererek gazetecinin derhal serbest bırakılması ve konsolosluk erişiminin gecikmeden sağlanması çağrısında bulundu.

Tsahkna: Estonya, Japonya’nın yanında kararlılıkla duruyor
Paylaş:

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Japon gazeteci Yuki Imai’nin Rusya’da gözaltına alınmasının basın özgürlüğüne yönelik kabul edilemez bir saldırı olduğunu belirtti.

Rusya’nın uzun süredir gazetecilere baskı uyguladığını ve bağımsız medyayı susturduğunu ifade eden Tsahkna, “Japon gazeteci Yuki Imai’nin gözaltına alınması, basın özgürlüğüne yönelik bir başka kabul edilemez saldırıdır” dedi.

Estonya’nın Japonya’ya destek verdiğini vurgulayan Tsahkna, “Estonya, kendisinin derhal serbest bırakılması çağrısında Japonya’nın yanında kararlılıkla duruyor. Rusya, gecikmeden konsolosluk erişimi sağlamalı ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmelidir” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.