İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Katar  ziyareti sırasında Katar yetkilileriyle görüştükten sonra Filistin İslami Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Filistin halkının ve direnişin kesin zafer kazanacağına dair hiçbir şüphe olmadığını ve İsrail'in çöktüğünü belirtti.

Bölgenin çok önemli bir karar aşamasında olduğunu ve direniş gruplarının kendi kararlarını vereceğini, başkalarının politik kararlarını beklemeyeceklerini ifade eden Bakan Abdullahiyan, bu nedenle İsrail'in savaş suçlarının devam etmesi ve çatışma ve savaşın genişlemesi durumunda, hiçbir tarafın bu çatışmanın etkileri ve sonuçlarından kaçamayacağını vurguladı.

Emir Abdullahiyan, diğerlerine itidalli davranmalarını tavsiye etmesine rağmen ABD hükümetinin aslında savaşın bir tarafı olduğunu ve başkalarını itidalli davranmaya davet edecek konumda olmadığını ekledi.

Haniye, İran İslam Cumhuriyeti'nin, bizzat İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın bölgesel ve uluslararası düzeyde ve Birleşmiş Milletler'in Filistin milletini desteklemeye yönelik çabaları takip ettiğini belirterek İran'ın bu çabalarından ve Filistin halkının kendisiyle dayanışma içinde olduğundan dolayı teşekkür etti.

Haniye, Filistin direnişinin gücünün ve otoritesinin zirvesinde olduğunu, bu nedenle İsrail'in direniş güçleriyle çatışmak yerine planında Filistin vatandaşlarına saldırmaya devam ettiğini ve şimdiye kadar Gazze'deki sivil yerlere karşı kullanılan patlayıcı malzemenin, ABD'nin Hiroşima'da kullandığı atom bombasından daha büyük olduğunu ve bu saldırıların Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin tam desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı