WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Bakan Bolat: Döküm sektörü 12,9 milyar dolarlık ihracata ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 76. Dünya Döküm Kongresi’nde Türkiye’nin döküm sektörünün 3 milyon tonun üzerindeki üretim kapasitesiyle dünyada 7’nci, Avrupa’da 2’nci sırada yer aldığını açıkladı.

Bakan Bolat: Döküm sektörü 12,9 milyar dolarlık ihracata ulaştı
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Döküm Sanayicileri Derneğinin (TÜDÖKSAD) ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 76. Dünya Döküm Kongresi’ne katılarak sanayiciler ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

“Yeni Yüzyıla Parlak Bir Başlangıç: Yeni Ekosistemi Şekillendirmek” temasıyla gerçekleştirilen kongrede, döküm sanayisinin üretim gücü, ihracat potansiyeli, yeşil ve dijital dönüşüm süreçleri ile küresel rekabet gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

Bolat, 3 milyon tonun üzerindeki üretim kapasitesiyle Türkiye döküm sektörünün dünyada 7’nci, Avrupa’da 2’nci sırada bulunduğunu belirtti. Otomotiv, savunma sanayisi, makine imalatı ve enerji gibi stratejik alanların üretim altyapısına katkı sağlayan sektörün, 2025 yılında 12,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti.

Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştıran, küresel tedarik zincirlerindeki konumunu güçlendiren ve katma değerli üretimi destekleyen politikalarla sanayicilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden Bolat, TÜDÖKSAD’ın 50’nci ve Dünya Döküm Organizasyonunun 100’üncü kuruluş yıl dönümlerini kutladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.