WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Bulgaristan’da asgari ücretin 660 avroya çıkarılması görüşüldü

Sofya, 23 Ekim (Hibya) - Bulgaristan’da Ulusal Üçlü İş Birliği Konseyi, 1 Ocak 2027’den itibaren asgari ücretin 660 avroya yükseltilmesini öngören tasarıyı görüştü. Öneri, saatlik asgari ücretin de 3,88 avroya çıkarılmasını kapsıyor.

Bulgaristan’da asgari ücretin 660 avroya çıkarılması görüşüldü
Paylaş:

Bulgaristan Ulusal Üçlü İş Birliği Konseyi, 2027 yılı için asgari ücretin artırılmasını öngören tasarıyı görüştü. Tasarı kapsamında aylık asgari ücretin 1 Ocak 2027 itibarıyla 660 avroya, saatlik asgari ücretin ise 3,88 avroya çıkarılması önerildi.

Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Natalia Efremova, önerilen artışın ülkenin ekonomik koşulları ve devlet bütçesinin imkanları dikkate alınarak hazırlandığını belirtti. Efremova, artışın en düşük ücretle çalışan yaklaşık 462 bin kişinin gelirini yükselteceğini ifade etti.

Efremova, asgari ücretin 2027 yılı için 39,80 avro ya da yüzde 6,4 artırılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Bakan, düzenlemenin çalışanların satın alma gücünün korunmasına katkı sağlamasının hedeflendiğini kaydetti.

Tasarı, görüşmelerin ardından Bakanlar Kurulunun değerlendirmesine sunulacak.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```