WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
ASAYIŞ

TÜRKİYE’DE VE ŞANLIURFA’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ: SİLAH OPERASYONU, TRAFİK KAZASI VE AĞIR CEZALI HÜKÜMLÜ

Şanlıurfa’da dün akşamdan bu yana kamuoyuna yansıyan asayiş gelişmelerinde trafik kazaları ve ruhsatsız silahlarla mücadele çalışmaları öne çıktı. Eyyübiye ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu iki sürücü yaralanırken, kentte gerçekleştirilen silah operasyonlarında çok sayıda silah ele geçirildi. Türkiye genelinde ise aynı zaman aralığında meydana gelen olaylara ilişkin doğrulanmış, kapsamlı bir listeye ulaşılamadığından kesinliği teyit edilemeyen bilgiler habere eklenmedi.

TÜRKİYE’DE VE ŞANLIURFA’DA ASAYİŞ GÜNDEMİ: SİLAH OPERASYONU, TRAFİK KAZASI VE AĞIR CEZALI HÜKÜMLÜ
Paylaş:

HABER: GAZETECİ İBRAHİM UYGUR

EYYÜBİYE’DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı kırsal Günbalı Mahallesi’nde iki otomobilin çarpışması sonucu iki kişi yaralandı.

23 Ekim Cuma akşamı meydana gelen kazada, C.A. yönetimindeki 63 AFP 061 plakalı otomobil ile H.İ. idaresindeki 43 HR 352 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan iki sürücüye olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldıkları bildirildi.

Kazanın kesin nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

ŞANLIURFA’DA SİLAH OPERASYONU: 51 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ruhsatsız silah bulunduran kişilere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 51 silah ele geçirildi.

23 Ekim’de yürütülen çalışma kapsamında 82 ikamet, 2 araç ve 4 iş yerinde arama yapıldı.

Aramalarda bir AK-47 tipi uzun namlulu silah, 22 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız av tüfeği, 8 ruhsatsız pompalı tüfek ve 10 kurusıkı tabanca bulundu. Ayrıca 90 kartuş, 709 fişek ve 39 şarjör ele geçirildi.

Operasyon kapsamında bir aranan kişinin yakalandığı, 13 kişinin gözaltına alındığı ve 35 kişi hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi. Ayrıca 16 kişiye toplam 280 bin 65 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

EYYÜBİYE’DE BİR EVDE RUHSATSIZ SİLAHLAR BULUNDU

Eyyübiye ilçesindeki Şıhmahsut Mahallesi’nde bir adrese yönelik yapılan aramada üç ruhsatsız silah, bir kurusıkı tabanca ve bir pompalı tüfek ele geçirildiği bildirildi.

İhbar üzerine adrese giden asayiş ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramada bulunan silahlara el konuldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.

EYYÜBİYE’DE AĞIR HAPİS CEZASI BULUNAN HÜKÜMLÜ YAKALANDI

Şanlıurfa’da kamuoyuna yansıyan bir diğer asayiş gelişmesinde, hakkında kasten öldürme suçundan 22 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtilen Y.Ş. isimli şahsın yakalandığı bildirildi.

Jandarma ve JASAT ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucunda şahsın 16 Ekim’de yakalandığı, haberin ise 23 Ekim’de yeniden gündeme geldiği belirtildi. Bu nedenle söz konusu yakalama, dün gece meydana gelen yeni bir olay olarak değerlendirilmemeli.

TÜRKİYE GENELİNDE ASAYİŞ GÜNDEMİ

Türkiye genelinde trafik kazaları, silahlı olaylar, hırsızlık, dolandırıcılık ve güvenlik operasyonları kamuoyunun yakından takip ettiği başlıklar arasında yer alıyor. Ancak 23 Ekim akşamı ile 24 Ekim sabahı arasındaki zaman dilimi için ülke genelinde meydana gelen olayları, yer ve saat bilgileriyle birlikte doğrulayabileceğim yeterli güncel bilgiye ulaşamadım.

Bu nedenle farklı şehirlerde yaşandığı ileri sürülen olayları kesinleşmiş gelişmeler gibi sıralamak yerine, doğrulanabilen Şanlıurfa haberlerini öne çıkarmak daha doğru olacaktır.

VATANDAŞLARA GÜVENLİK UYARISI

Şanlıurfa’da yaşanan gelişmeler, ruhsatsız silahlarla mücadelenin ve trafik güvenliğinin önemini bir kez daha gündeme taşıdı. Sürücülerin hız sınırlarına uyması, araç kullanırken dikkatlerini yola vermesi ve trafikte takip mesafesini koruması olası kazaların önlenmesi açısından önem taşıyor.

Şüpheli durumlarla karşılaşan vatandaşların kendi güvenliklerini tehlikeye atmadan polis veya jandarma birimlerine haber vermeleri gerekiyor.

UrfadaBugün.com olarak Şanlıurfa merkezinde ve ilçelerinde meydana gelen asayiş olaylarını, resmî açıklamalar ve doğrulanabilir bilgiler doğrultusunda takip etmeyi sürdürüyoruz.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYIŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```