Altın dünkü seansta satıcılı bir günü geride bırakırken üst üste ikinci seansı da kayıpla tamamlamış oldu. 1996 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, seans boyu satış baskısından kurtulamayarak kayıpla günü tamamladı. FED öncesi günü 1984 dolar/ons seviyesinden tamamlayan sarı maden, yüzde 0,6 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde kırmızıda bir günü geride bırakırken, son bir haftanın tüm kazançlarını geri verdiği bir seansı geride bıraktı. 23,32 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,22,89 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin ise dünkü seansta artıda kapanış yapmaya başararak kırmızıda kapanış yapmayan tek kıymetli maden oldu. 936 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 937 dolar/onstan kapanış yaparak 1 dolar gibi bir kazanç elde etmiş oldu.

 

Paladyum da diğer kıymetli madenler uyumlu şekilde kırmızıda bir kapanış yaparak satıcılı bir günü geride bıraktı. 1136 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,1129 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,6 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı