WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Ukrayna, NATO'nun tedarik ve güvenlik iş birliği ortaklığına katıldı

Kiev, 26 Ekim (Hibya)-Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, ülkenin NATO Destek ve Tedarik Ajansının (NSPA) Güvenlik İş Birliği Destek Ortaklığına (SCSP) katıldığını bildirdi. Katılımın, Ukraynalı şirketlere NATO sözleşmelerine katılma ve Ukrayna'nın savunma sanayisi ihtiyaçlarının şekillendirilmesine katkıda bulunma fırsatı sağlayacağı belirtildi.

Ukrayna, NATO'nun tedarik ve güvenlik iş birliği ortaklığına katıldı
Paylaş:

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, 2025 yılında kurulan ortaklıkta Belçika, Lüksemburg, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık ve NATO Karargahı yer alıyor.

Müttefiklerin Nisan 2026'da verdiği onayın ardından NSPA'nın Ukraynalı şirketlere sözleşme teklifleri gönderebildiği ve bu şirketlerle sözleşme imzalayabildiği kaydedildi.

Açıklamada, Rusya'nın geniş çaplı saldırısının başlamasından bu yana Ukrayna'ya sağlanan askeri yardımın yüzde 99'unun NATO müttefiklerinden geldiği belirtildi. Ayrıca NSPA'nın Ukrayna Kapsamlı Yardım Paketi Güven Fonu aracılığıyla yaklaşık 400 milyon avro kaynak harekete geçirdiği; bu kaynağın tıbbi malzeme, yakıt, kritik altyapı ve siber güvenlik desteği sağlamak için kullanıldığı aktarıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```