Şanlıurfa’da haftanın 3 günü gerçekleştirilen Şanlıurfa- İzmir direk uçak seferleri geçtiğimiz günlerde alınan kararla kaldırıldı. Uçak seferlerinin artırılması beklenirken seferlerin kaldırılması kentte yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar da uçak seferlerinin kaldırmasının gerekçesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun cevaplanması istemiyle önerge verdi.

 

Milletvekili Ferit Şenyaşar, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

 

Özel havayolu şirketleri tarafından herhangi bir açıklama ya da bilgilendirme yapılmadan Urfa-İzmir arası doğrudan uçuş seferlerinin kaldırmasının gerekçesi nedir,

Gelişen teknoloji ile birlikte hızlı ve çabuk ulaşımı bir zaruret haline getirmişken Urfa-İzmir arası ulaşım sürelerinin bu kadar fazla olması zaman ekonomisi açısında büyük sorunlara sebebiyet vermekte, ticari ve insani faaliyetlere darbe vurmaktadır. Bölge halkının söz konusu duruma yönelik tepkisi de düşünüldüğünde Urfa-İzmir uçak seferlerinin sayısının arttırılarak doğrudan uçuş hizmeti sunulması yönünde bir girişiminiz olacak mıdır,

Havayolu taşımacılığında, şirketlerin insani durumları görmezden gelerek sadece ticari kaygılarla aldığı kararlar toplum açısında da bir mağduriyet haline dönüşmektedir. Havayolu taşımacılığında ki kamu yararı ilkesi göz önüne alındığında şirketlerin kar odaklı yaklaşımları karşısında insanların yeni mağduriyetler yaşamamasını sağlamak adına ne gibi çalışmalarda bulunmayı düşünmektesiniz.