Büyükşehir Belediyesi ekipleri yapılan çalışmalarda Başkan Büyükkılıç’ın sürdürülebilir kent vizyonuna uygun olarak hava ve gürültü kirliliği başta olmak üzere çevresel sorunlarla mücadelede yeni teknikler geliştirmeye, çalışmalarının bu vizyona uygun olmasına gayret ediyor.

“Öncelikli hedefimiz daha yaşanabilir, sürdürülebilir bir kent oluşturmak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimize değer katmaya, şehrimizin insanına hizmet etmeye gayret ediyoruz. Öncelikli hedefimiz daha yaşanılabilir, sürdürülebilir bir kent oluşturmak. Yol Medeniyettir anlayışıyla gece gündüz demeden asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Son bir ay içerisinde şehrin önemli ana arterlerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Son bir ayda Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı, Seyyid Burhanettin Bulvarı Bulvarı Kartal Şehitliği yanı, Talas Bulvarı Millet Bahçesi önü yan yol ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarındaki katlı kavşaklar arasında yaptığımız asfalt çalışmaları ile şehir merkezindeki yoğun trafik hacmine sahip önemli ana arterleri yeniledik.” diye konuştu.

''Karayolu kaynaklı gürültü en aza indirildi''

Büyükkılıç, karayolu kaynaklı gürültünün en aza indirildiğine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fen İşleri Daire Başkanlığımızın yaptığı ölçümlere dayanarak elde ettiği verilere göre bu caddelerimizde trafik gürültüsünde yüzde 10-15’ler seviyesinde azalma sağlandı. Yapılan hangi iş olursa olsun tek yönlü değil çok yönlü düşünmek gerek. Sadece asfalt yapmak değil daha iyisini yapmak, insanımıza daha fazla katkı sunmak için çalışıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı