İmar mevzuatını eleştiren Avşar “Yamalı bohçaya dönen, zaman ve kişiye göre istenilen yere çekilen, yönetmelik ve genelgelerle laçkalaştırılan ve kocaman bir sorun yumağına dönen imar kanunu ortada dururken iktidar yine rant kokan, pişmanlıklara gebe bir teklifle karşımıza çıktı.” dedi.

‘İstişare zemini, müzakere dili, ortak akıl hak getire…’

“21 maddelik teklif, 2 saatte komisyondan geçti” diyen Avşar, “Komisyonda iktidarın yine o bilindik “kategorik ret” tavrı vardı. El indir kaldır ile bütün itirazlara, muhalefet şerhlerine rağmen onaylandı.” şeklinde konuştu. Avşar, “Kanun teklifine baktığımızda adından da anlaşılacağı üzere ‘afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi’ amacıyla hazırlanmışken, idare eliyle resen yapılan anayasal haklara aykırılık teşkil eden birçok nokta barındırmakta ve rezerv alan tanımından ‘yeni yerleşim yeri alanı olarak’ ibaresi çıkarılarak afet riski taşısın taşımasın idareye istediği yeri, istediği zaman keyfi olarak rezerv alan ilan etmek yetkisi vermektedir.” diye konuştu.

Avşar, “Teklif gereklidir, destekliyoruz ancak istismara açık yanları vardır ve çözüm noktasında çok eksik kalmıştır.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı