Fuarın dördüncü gününde ise Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Yazar Güney Özkılınç, Araştırmacılar Kübra Yeter, Özlem Temana ve Şair-Yazar Hakkı Zariç’in katılımıyla Küçükçekmece Belediyesi’nin yayına hazırladığı 11 kitabın hazırlanış öyküsünün konuşulduğu ‘Küçükçekmece Kent Envanterini Tamamlıyor’ söyleşisi gerçekleştirildi.

Güney Özkılınç: ''Emeği geçen herkese teşekkür ederim''

Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Küçükçekmece envanter çalışmalarına katkı sunan araştırmacı, yazar ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, ''Genel olarak algı şöyledir; yerel yönetimlerde kültür birimi konser ve tiyatro yapar. Biz bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde kültür aynı zamanda bir ilçenin tarihini, somut ve somut olmayan değerlerini, doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak, belgelemek, korumak ve envanterlemektir.'' ifadelerine yer verdi.

Hakkı Zariç: ''6 semtin tarihini araştırdık''

Şair-Yazar Hakkı Zariç ise, "Küçükçekmece de karşılaştığımız tarihi yapılar, ören yerleri, insanlar bizim için büyük bir zenginlik oldu ve hem kişisel tarihimizde hem de sözlü tarih gerçeğinde olağanüstü bir karşılık buldu. Çalışmalarımız süresince Halkalı, Cennet, İkitelli, Kanarya, Menekşe ve Sefaköy gibi 6 semtin tarihini araştırdık. Gerçekten kitaplarda birçok belge, bilgi ve fotoğraflar mevcut." dedi.

Hibya Haber Ajansı