Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkedeki sağlık kurumlarının bu yılın ocak-eylül döneminde 5,11 milyar adet vizite kabul ettiğini gösterdi. Ayrıca Komisyon, söz konusu dönemde 220 milyon hastanın sağlığına kavuşup hastanelerden taburcu edildiğini bildirdi.

Ulusal Sağlık Komisyonu Yardımcı Direktörü Lei Haichao, açıklanan istatistiklerin, halkın sağlık hizmeti talebinin etkinlikle karşılandığının ve bu hizmetlerin karşılanmasındaki ciddi verimliliğin göstergesi olduğunu söyledi.

Aynı dönemde, ilk aşamada verilen temel halk sağlığı hizmeti sağlayan kuruluşlar da güçlendirildi. Komisyon sorumlusu Wang Bin, 2023 yılının ilk yarısında, 65 yaş ve üstü 90 milyon yurttaşın bu kuruluşlarda verilen sağlık hizmetlerinden yararlandığını ve bunun da, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 oranında bir artış ifade ettiğini belirtti. 

Ayrıca sağlık yetkilileri ve tıp kuruluşları da sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini ve bu hizmetlerin dağılımındaki adaleti güvenceye almak bakımından ön alıcı çabalar harcadılar. Şu an ülkede bulunan ikinci aşama ve daha üstü düzeydeki sağlık kuruluşlarının yüzde 82,7 kadarı, Lei’nin açıklamasına göre, teşhis veya tedavi amacıyla randevu planlamak için ortaya bir sistem koymuş bulunuyor. 

Çin’de hastaneleri sınıflandırmak için üç seviyeli bir sistem uygulanıyor. Bu çerçevede, sistemin tepesinde konumlanan  A kategorisindeki birinci sınıf hastaneler daha yüksek sayıda yatağa sahip olup komple tıp hizmeti sağlıyor.

Hibya Haber Ajansı