İSTANBUL (AA) - Emsan Genel Müdürü Hakan Zihnioğlu, katma değerli ürün gamını genişletmeye odaklandıklarını belirterek, "2023 yatırımlarımızın meyvesini topladığımız bir yıl olacak. 2022 yılında satış noktalarımızı 17'ye çıkardık, 2022'yi yüzde 100'ün üzerinde büyüme ile kapatıp 2023'e heyecanla hazırlandık." dedi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1970’lerin başında Denizli’de bir emaye atölyesi olarak kurulan ve 1980’lerin başında çelik tencere üretimi ile adını tüm Türkiye’ye duyuran Emsan, mutfaktan sofralara geniş bir yelpazede sunduğu ürünlerini yeni nesillerin ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda çeşitlendirerek yemek kültürüne değer katmayı sürdürüyor.

Mağazacılık, ihracat, e-ticaret yatırımlarıyla 2022'yi yüzde 100’ün üzerinde büyüme ile kapatan Emsan, franchise sistemini yaygınlaştırarak bayi sayısını bir yıl içinde 100’e ulaştırmayı da hedefliyor.

Şirket, 50. kuruluş yılında 50 alışveriş merkezi mağazası ile de tüketicilere daha da yakın olmayı planlıyor.

- "İhracatımızı bir önceki yıla göre yüzde 115 artırdık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Emsan Genel Müdürü Hakan Zihnioğlu, Türkiye'de 600 noktada ürünleri tüketicilerle buluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Asya, Avrupa ve Afrika’da da 6 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bir önceki yıla göre ihracatımızı yüzde 115 artırdık. İhracat odaklı büyüme stratejimizde önemli bir rol oynuyor. 2023'te ihracat yaptığımız pazarlarda aldığımız payı daha da büyütmek istiyoruz. Ürün çeşitliliğimizi artırmak üzerine çalışmalarımız devam ediyor. İhracat yaptığımız ülkelerin kültürlerine uygun ürünlerle pazarda tutuma çalışmalarımız markalama ekibimiz tarafından titizlikle yürütülüyor.

Yenilikçi ürünlerimizle mutfaklara konfor katıyoruz. Mutfak ve sofralar için sunduğumuz katma değerli ürün gamını genişletmeye odaklandık, 2022 yılında ürün portföyümüzü genişlettik. Yıllar geçtikçe yeme alışkanlıkları farklılaşıyor, mutfaklar daha konforlu alanlara dönüşüyor. Emsan olarak değişimin öncüleri arasında yer alma vizyonumuzla gelecek için araştırma ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Dayanıklı, pratik, şık ve kullanıcılara kolaylık sağlayacak ürünler sunuyoruz."

Zihnioğlu, 2023 yılının yatırımların meyvesini topladıkları bir yıl olacağını bildirdi.

2022 yılında satış noktalarını 17'ye çıkardıklarını anımsatan Zihnioğlu, "2022'yi yüzde 100'ün üzerinde büyüme ile kapatıp 2023'e heyecanla hazırlandık. 2023'te Emsan'ın 50. kuruluş yılını kutlayacağız. Birçok yeni kampanyayla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz. Yanı sıra franchise verdiğimiz bayi sayısını 100’e çıkarmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.