FED toplantısı gününde altının genel olarak yükselmek konusunda güç göstermezken, günü de kırmızıda kapattı. 1984 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden Fed öncesi satış baskısına maruz kalırken 1970 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilme yaşadı. FED beklendiği gibi faiz artırımında bulunmazken, mevcut faiz oranlarını sabit tuttu. Altının bu karara öncelikli tepkisi yatayda seyretmek olurken, asıl hareketini Başkan Powell’in konuşmasından sonra gerçekleştirdi. Başkan Powell yaptığı konuşmada Aralık ayında faiz arıtırım yapılacağına dair kesin karar verilmediğini vurguladı. Başkan genel olarak güvercin tonda söylemler içinde olurken, bu gelişme de altının üzerinde ekstra baskı yaratmazken altın günü 1982 dolar/onsla yüzde 0,1 gibi az bir kayıpla tamamladı.

Gümüş altının aksine alıcılı bir günü geride bırakmasına rağmen,23 dolar/onsun üzerine dönmeyi başaramadığı bir günü geride bıraktı. 22,86 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz/maden, 22,95 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

Platin dünkü seansı kayıpla tamamlarken üç günün ardından kırmızıya dönmüş oldu. 937 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan, platin 927 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,1 kayıpla seansı tamamladı.

Paladyum da diğer kıymetlilerle uyumlu şekilde kırmızıda bir kapanış yaptığı bir günü geride bırakırken, yükseliş konusunda destek bulmakta zorlanıyor. 1129 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1117 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayarak yüzde 1 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı