USD/TRY: Dün ABD'de Fed beklentiler dahilinde faizleri sabit tuttu. Diğer taraftan, enflasyonda yavaşlamayı korumak için daha sonra artırma ihtimaline açık kapı bıraktı. Başkan Powell basın toplantısında, para politikasının yeterince sınırlayıcı hale geldiğinden tam olarak emin değiliz açıklamasında bulundu. Ancak, piyasa bu yıl için faiz artışı beklemiyor. Diğer yandan, dün %4,94'lerde olan 10 yıllık tahvil faizi %4,73'e kadar geri çekildi. Dün risk iştahının pozitif olduğu ABD piyasalarında bu sabah vadeliler de hafif alıcılı bir görüntü sergiliyor. Yurtiçinde ise TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarını artıran kararı bugünün önemli gündemi. Yurtdışı veri takviminde ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, fabrika siparişleri, dayanıklı mal siparişleri izlenecek. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de yukarı yönlü hareket bu sabah da devam ediyor. Dün günü, 28,33 seviyesinde tamamlayan kurda yukarı yönlü hareket isteği devam edebilir.


EUR/USD: Fed dünkü toplantısında faizleri beklentilere paralel şekilde %5,25-%5,50 aralığında bırakarak aralıksız ikinci toplantısında faizleri değiştirmedi. Diğer taraftan, enflasyonda yavaşlamayı korumak için daha sonra artırma ihtimaline açık kapı bıraktı. Karar sonrası konuşan Başkan Powell, sıkılaştırmada çok yol kat ettiklerini ve çok temkinli ilerlediklerini vurguladı. Ek olarak piyasalar tarafından bu yıl için faiz artışı beklenmiyor. Fed kararı ve daha güvercin bir konuşma yapan Powell ardından risk iştahı artarken %4,94'lerde olan 10 yıllık tahvil faizi %4,73'e kadar geri çekildi. Dolardaki geri çekilmeye bağlı olarak paritede 1,0620 seviyesinin aşılması durumunda 1,0635 direnç olarak takip edilebilir. Aşağıda ise 1,0550 destek seviyesi konumunda.


XAU/USD: Dün 1.970 - 1.992 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü 1.983 seviyesinde tamamladı. Dünkü gündem Fed'in faiz kararı ve ardından gelen açıklamalardaydı. Fed beklendiği gibi faizleri sabit tutarken toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Powell, tedbiri elden bırakmamak amacıyla gelecekte faiz artırımlarının devam edebileceği mesajını verdi. Toplantı sonrasında tahvil faizleri gerilerken değerli madende yükselişler takip edildi. Teknik seviyelere bakıldığında ise kar satışları olsa da değerli madenin 2.000 psikolojik seviyesinden çok uzaklaşmamış olması pozitif anlamda öne çıkıyor.  Bu seviye üzerinde ise 2.030 seviyesi hedefte kalabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı